Salade met watermeloen, munt en (vegan) feta kaas

Met dit heerlijke zonnige weer zijn salades een goede uitkomst. Gister kreeg ik een halve watermeloen van m’n buren, omdat ze op vakantie gingen. Zo popte bij mij het idee op om er een salade mee te maken en herinnerde me nog een salade met watermeloen, munt en feta gezien te hebben op een menukaart afgelopen week, die ik thuis graag een keer wilde gaan maken. Met nog wat feta in de koelkast en munt in de kruidentuin was dit de uitgelezen kans. Heb er een receptje bij gezocht en gevonden van uitpaulineskeuken.nl. Alleen nog een uitje en een zak babyspinazie van de supermarkt en oh ja, deze salade is echt heerlijk. Lekker fris en fruitig met een beetje pit van het rode uitje.

Wat ik ook nog leuk vind om te vermelden is dat ik deze keer vegan feta kaas heb gebruikt. Het was me al eerder opgevallen in de supermarkt en nu heb ik het dan eindelijk eens getest. En ik zal je zeggen, wij vonden het lekker, goede smaak en bijna net echt!

Aantal porties: voeg de ingrediënten op gevoel toe en wat je lekker vind. Ik gebruikte zelf iets minder dan een kwart van een grote meloen, een derde blok feta, klein rood uitje, 3 kleine takjes munt uit de tuin, halve zak à 100 gram babyspinazie en een scheut balsamicoazijn voor 2 porties.

Ingrediënten

 • WATERMELOEN
 • (VEGAN) FETA KAAS
 • RODE UI
 • PAAR TAKJES MUNT
 • RUCOLA OF BABYSPINAZIE
 • BALSAMICO AZIJN

Keukenbenodigdheden:

 • MESJE
 • SNIJPLANK
 • SALADEKOM

Bereiding

 1. Snijd plakken van de watermeloen en snijd daar vervolgens blokjes van.
 2. Snijd de feta in kleine blokjes.
 3. Snijd de rode ui in blokjes of halve ringen.
 4. Was de munt, haal de blaadjes van de takjes en snijd grof.
 5. Doe alles samen met de rucola of babyspinazie in een saladekom en besprenkel met balsamicoazijn en hussel door elkaar.
 6. Schep de salade op in een grote kom en eet smakelijk!
 7. Wij aten er nog een lekkere worteltortilla bij van het merk No Fairytales. Smeer de wrap in met een spread, bijvoorbeeld hummus en leg er vervolgens wat sla of rucola, reepjes komkommer en paprika, stukjes tomaat e.d. op en rol de wrap op.

Wat is jullie favoriete zomersalade en wat vind je van deze combi met watermeloen? Ik ben erg benieuwd, dus laat vooral een reactie achter onder dit recept!

Geef een reactie