Het is alweer een tijdje geleden dat ik een recept gepost heb, dus de hoogste tijd! Dit keer weer een recept van de Groene meisjes: Pasta Pesto Rosso. Deze komt de afgelopen jaren geregeld terug in ons weekmenuutje. Zo lekker…
Maar zoals bij de meeste recepten, heb ik ook deze een beetje aangepast. Origineel is het recept met 300 gram pasta, ik heb daar 250 gram van gemaakt en ik heb er groente aan toegevoegd: een courgette en kastanjechampignons. Deze schep ik even om in de wok, voordat de pesto en pasta er doorheen worden geroerd en mee verwarmd. Hierdoor heb je ook geen kookvocht nodig als je de pesto door de groente mengt, vanwege het vocht dat al uit de groente komt. Ik laat de olijven altijd achterwege. Ben ik geen fan van, hoe hard ik het ook probeer. Hoewel het op deze manier in een pesto vast lekker zal zijn, zonder smaakt het ook prima 🙂
Wij hebben geen keukenmachine, dus de pesto maken we met de staafmixer. Dat is altijd een beetje een gepruts in die maatbeker, maar uiteindelijk komt het altijd goed, gelukkig!
En als je het dus helemaal vegan wilt houden of het gewoon een keer wilt proeven, probeer dan eens edelgistvlokken. Het ziet er misschien een beetje uit als vissenvoer, maar don’t worry, het ruikt en smaakt echt een beetje kazig. Heerlijk over pasta’s!
Aantal porties: 4

Ingrediënten
- 10 ZONGEDROOGDE TOMAATJES (UIT EEN POTJE)
- 2 TEENTJES KNOFLOOK
- OPTIONEEL: 10 ZWARTE OLIJVEN (ZONDER PIT)
- 4 EL AMANDELEN
- 1/2 TL GEDROOGDE ROZEMARIJN
- 1 TL SUIKER OF VLOEIBAAR ZOETMIDDEL
- SNUFJE CAYENNEPEPER
- 1 TL BALSAMICO AZIJN
- 1-3 EL OLIJFOLIE
- 1 COURGETTE
- 250 GR KASTANJECHAMPIGNONS
- 250 GR SPELT OF VOLKOREN PASTA
- RUCOLA
- OPTIONEEL: EDELGISTVLOKKEN TER GARNERING (HEEFT EEN KAZIGE SMAAK).
Keukenbenodigdheden:
- MESJE
- SNIJPLANK
- MAATBEKER + STAAFMIXER OF KEUKENMACHINE
- PAN
- WOK
Bereiding
- Doe de zongedroogde tomaatjes, knoflook, zwarte olijven, amandelen, gedroogde rozemarijn, suiker of vloeibaar zoetmiddel, cayennepaper, balsamico azijn en olijfolie (begin met 1 el) in een maatbeker of keukenmachine. Voeg steeds wat olijfolie toe totdat je een romige pesto hebt.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de courgette en champignons in respectievelijk blokjes en plakjes.
- Roerbak de courgette en champignons in een scheutje olijfolie beetgaar in de wok. Voeg de rode pesto toe en roer het geheel door. Als alles goed gemengd is, voeg je de pasta toe en schep je alles nog een keer om.
- Serveer de pasta met rucola en edelgistvlokken.
Let op: Hoe korter of langer je mixt, des te romiger of grover je pesto wordt.